Botë

Qeveria spanjolle paralajmëron faljen e liderëve të burgosur katalonjas

Foto: AP
 

Qeveria spanjolle planifikon që t’i falë gjatë së martës nëntë liderët e burgosur për shpalljen e dështuar të pavarësinë e Katalonjës më 2017, ka bërë të ditur të hënën kryeministri Pedro Sanchez.

Me anë të faljeve që kabineti ende duhet t’i miratojë gjatë takimit të kësaj jave, Sanchez synon që t’i ulë tensionet në rajonin verilindor dhe t’i nisë negociatat mes qeverisë qendrore dhe autoriteteve rajonale të Katalonjës.