Botë

Rruga e gjatë e Bidenit

Ani pse Joe Biden dhe Vladimir Putin deklaruan se bisedimet e së mërkurës në Gjenevë ishin konstruktive, retorika e rusit nuk ndryshoi. Refuzoi të pranonte përgjegjësi për ndërhyrjet në zgjedhjet ruse, kontrollin kibernetik dhe eliminimin e kundërshtarëve politikë. Në përfundim të samitit, Bideni ka pranuar se nuk ishte i sigurt se Putini do të ndryshonte sjelljen e tij edhe nëse do të përballej me pasoja

 

Ani pse Joe Biden dhe Vladimir Putin deklaruan se bisedimet e së mërkurës në Gjenevë ishin konstruktive, retorika e rusit nuk ndryshoi. Refuzoi të pranonte përgjegjësi për ndërhyrjet në zgjedhjet ruse, kontrollin kibernetik dhe eliminimin e kundërshtarëve politikë. Në përfundim të samitit, Bideni ka pranuar se nuk ishte i sigurt se Putini do të ndryshonte sjelljen e tij edhe nëse do të përballej me pasoja

Presidenti Joe Biden përfundoi udhëtimin e tij të parë jashtë Shteteve të Bashkuara të Amerikës, duke vënë në pah shkëputjen e madhe nga paraardhësi i tij përçarës. Edhe një herë ka deklaruar se SHBA-ja dikur ishte një aleate e gatshme për të marrë drejtimin. Aleatët evropianë mirëpritën këtë qëndrim – madje edhe një armik i moçëm e pranoi.

Mirëpo teksa Bideni të mërkurën mbrëma u kthye në Washington pas një jave përtej Atlantikut, la prapa një përzierje mesazhesh dhe rezultatesh. Mbetën pyetje nëse aleatët e vjetër do të besonin se Bideni përnjëmend përfaqëson rikthimin afatgjatë ose nëse Vladimir Putini i Rusisë do të frenonte shtetin e tij nga sjelljet e gabuara.