Botë

Jetimët e COVID-it, trashëgimia tragjike e pandemisë në Indi

Përditë Devika zgjohet herët dhe e përgatit kafjallin për gjashtë vëllezërit dhe motrat e saj. Teksa ulen për të ngrënë në dyshemenë e shtëpisë së tyre të bojatisur me ngjyra të ndezura në Delhi, ajo e vendos një tjetër pjatë me ushqim përpara fotografisë në kornizë të prindërve të saj.

 

Devika dhe vëllezërit e motrat e saj janë vetëm disa nga mesi i të paktën 577 fëmijëve indianë që kanë humbur që të dy prindërit nga COVID-19 ndërmjet 1 prillit dhe 25 majit, kur vendi ishte përballur me valën e dytë shkatërrimtare të sëmundjes, kanë treguar të dhënat qeveritare të siguruara nga CNN-i. Por organizatat joqeveritare druajnë se shumë jetimë të tjerë – potencialisht me mijëra – nuk janë përfshirë në të dhënat zyrtare, si pasojë e vështirësisë së gjurmimit të fëmijëve që kanë humbur të vetëm

Përditë Devika zgjohet herët dhe e përgatit kafjallin për gjashtë vëllezërit dhe motrat e saj. Teksa ulen për të ngrënë në dyshemenë e shtëpisë së tyre të bojatisur me ngjyra të ndezura në Delhi, ajo e vendos një tjetër pjatë me ushqim përpara fotografisë në kornizë të prindërve të saj.

Që dy kanë vdekur vetëm pak javë më parë nga COVID-19.