Botë

“Luftë salsiçesh” mes Britanisë së Madhe e BE-së

Foto: AP

Qëkur Britania ka përmbyllur procesin e turbullt të daljes nga BE-ja në fund të vitit të shkuar, marrëdhëniet e saj me Brukselin janë acaruar edhe më tepër, pasi që akëcila palë ka akuzuar tjetrën për mosbesim rreth një pjese të ujdisë së Brexitit që e prek qarkullimin e mallrave në Irlandën Veriore. Krejt këtë përplasje mediat britanike e kanë cilësuar si “luftë salsiçesh” meqenëse e prek sferën e qarkullimit të mishrave të ngrirë nga Britania e Madhe në Irlandën Veriore

 

Qëkur Britania ka përmbyllur procesin e turbullt të daljes nga BE-ja në fund të vitit të shkuar, marrëdhëniet e saj me Brukselin janë acaruar edhe më tepër, pasi që akëcila palë ka akuzuar tjetrën për mosbesim rreth një pjese të ujdisë së Brexitit që e prek qarkullimin e mallrave në Irlandën Veriore. Krejt këtë përplasje mediat britanike e kanë cilësuar si “luftë salsiçesh” meqenëse e prek sferën e qarkullimit të mishrave të ngrirë nga Britania e Madhe në Irlandën Veriore

Britania e Madhe dhe Bashkimi Evropian nuk kanë arritur që të gjejnë ndonjë zgjidhje të mërkurën për lehtësimin e tregtisë me Irlandën Veriore pas Brexitit dhe për më tepër kanë shkëmbyer kërcënime në përplasjen që mund t’i vërë një hije të zezë samitit ndërkombëtar të fundjavës në vend.

Qëkur Britania ka përmbyllur procesin e turbullt të daljes nga BE-ja në fund të vitit të shkuar, marrëdhëniet e saj me Brukselin janë acaruar edhe më tepër, pasi që akëcila palë ka akuzuar tjetrën për mosbesim rreth një pjese të ujdisë së Brexitit që e prek qarkullimin e mallrave në Irlandën Veriore.