Botë

Misioni i shumëfishtë i Bidenit në Evropë

Foto: AP

Shefi i Shtëpisë së Bardhë ka vënë gjithë zemrën në udhëtimin e tij tetëditor, i bindur se Perëndimi duhet të demonstrojë hapur se mund të konkurrojë ekonomikisht me Kinën teksa bota të këndellet nga pandemia e koronavirusit. Para se të ngjitej në bordin e aeroplanit presidencial të mërkurën, u ka thënë gazetarëve se udhëtimi ka për qëllim që t’u tregojë qartë liderëve në Kinë dhe Rusi se SHBA-ja dhe Evropa “janë të lidhura ngushtë”

 

Shefi i Shtëpisë së Bardhë ka vënë gjithë zemrën në udhëtimin e tij tetëditor, i bindur se Perëndimi duhet të demonstrojë hapur se mund të konkurrojë ekonomikisht me Kinën teksa bota të këndellet nga pandemia e koronavirusit. Para se të ngjitej në bordin e aeroplanit presidencial të mërkurën, u ka thënë gazetarëve se udhëtimi ka për qëllim që t’u tregojë qartë liderëve në Kinë dhe Rusi se SHBA-ja dhe Evropa “janë të lidhura ngushtë”

Me t’ia mësyrë udhëtimit të tij të parë përtej vendit, presidenti Joe Biden synon ringjalljen e reputacionit të moçëm të Shteteve të Bashkuara të Amerikës në skenën botërore, përafrimin e relacioneve thellësisht të lëkundura me aleatët evropianë dhe avancimit të demokracisë karshi forcave autoritare në ngritje.

Shefi i Shtëpisë së Bardhë ka vënë gjithë zemrën në udhëtimin e tij tetëditor, i bindur se Perëndimi duhet të demonstrojë hapur se mund të konkurrojë ekonomikisht me Kinën teksa bota të këndellet nga pandemia e koronavirusit. Para se të ngjitej në bordin e aeroplanit presidencial të mërkurën, u ka thënë gazetarëve se udhëtimi ka për qëllim që t’u tregojë qartë liderëve në Kinë dhe Rusi se SHBA-ja dhe Evropa “janë të lidhura ngushtë”.