Botë

Suksesi i New Englandit në pandemi, shpresë për të tjerët

 

Massachusetts dhe pjesa tjetër e New Englandit - rajoni më i vaksinuar në SHBA - po i japin pjesës tjetër të vendit shpresë për të ardhmen, në qoftë se amerikanët vazhdojnë të vaksinohen. Rastet me COVID-19, hospitalizimet dhe vdekjet në rajon kanë rënë vazhdimisht, pasi më shumë se 60 për qind e banorëve në të gjashtë shtetet kanë marrë të paktën një dozë të vaksinës

Për dr. Jeremy Faust, momenti kur kuptoi që pandemia nuk mbizotëronte më, ishte fundjava e Ditës së Përkujtimeve. Pa një rast të vetëm të koronavirusit gjatë dy ndërrimeve në sallën e emergjencës në Spitalin e Brigamit në Boston.

Kerry LaBarbera, infermiere në Qendrën Mjekësore të Bostonit, kishte vërejtur të njëjtën gjë atë fundjavë, kur vetëm dy pacientë me COVID-19 erdhën në repartin e saj, një nga më të ngarkuarit në New England.