Botë

Përkujtimi i mbytur për Tiananmenin

Për të dytin vit radhazi, autoritetet në Hong-Kong kanë ndaluar vigjiljet vjetore për ngjarjen. Krejt kjo me arsyetimin e kufizimeve kundër përhapjes së pandemisë. Zyrtarët gjatë së premtes kanë arrestuar aktivisten Chow Hang Tung, ndërkaq kanë mbyllur parkun Victoria – ku rëndom mbahen tubimet përkujtimore – dhe kanë shpërndarë turmat e mbledhura me qirinj dhe drita telefonash celularë në duar

 

Për të dytin vit radhazi, autoritetet në Hong-Kong kanë ndaluar vigjiljet vjetore për ngjarjen. Krejt kjo me arsyetimin e kufizimeve kundër përhapjes së pandemisë. Zyrtarët gjatë së premtes kanë arrestuar aktivisten Chow Hang Tung, ndërkaq kanë mbyllur parkun Victoria – ku rëndom mbahen tubimet përkujtimore – dhe kanë shpërndarë turmat e mbledhura me qirinj dhe drita telefonash celularë në duar

Qytetarët në Hong-Kong kanë shënuar 32-vjetorin e masakrës në sheshin Tiananmen të premten, por në një mënyrë shumë më të heshtur sesa në vitet e shkuara.

Makao dhe Hong-Kongu janë vendet e vetme në Kinë ku njerëzit mund ta shënojnë përvjetorin e shtypjes së përgjakshme më 1989 të demonstratave pro demokracisë në Pekin nga ana e ushtarëve kinezë. Bilanci i të vdekurve në ngjarjen e atij katër qershori ndryshon, nisur prej qindrave e deri te disa mijëra.