Botë

Izraeli heton lidhjen e mundshme mes vaksinës Pfizer dhe miokardit

 

Ministria e Shëndetësisë në Izrael ka raportuar për një lidhje të mundshme midis dozës së dytë të vaksinës anti-COVID të “Pfizer”/”BioNTech” dhe rasteve të miokardit, një inflamacion ky i muskulit të zemrës, në mesin e burrave nën moshën 30-vjeçare.

Ministria ka bërë të ditur se nga dhjetori i vitit 2020 deri në maj të vitit 2021, janë raportuar 275 raste të miokardit nëpër vend, teksa 148 prej tyre janë evidentuar brenda një periudhe jo shumë të vonshme pas injektimit të dozës së dytë të kurës.