Botë

Macron u kërkon ruandasve “t’ia dhurojnë faljen” për gjenocidin

Foto: AP
 

Për të parën herë pas afro 30 vjetësh nga gjenocidi në Ruandë, presidenti Emmanuel Macron ka pranuar “përgjegjësinë e tmerrshme” të Francës në ngjarjet e 1994-s

Presidenti Emmanuel Macron ka kërkuar të enjten që populli i Ruandës t’ia “dhurojë faljen”, pasi që ka pranuar për të parën herë se Franca bart një “përgjegjësi të tmerrshme” për vdekjen e qindra e mijëra personave në gjenocidin e 1992-s në vend.

Vizita e shefit të shtetit francez në shtetin lindor të Afrikës, si dhe deklarimet e tij të pendimit, janë cilësuar si një sukses i madh diplomatik për sunduesin veteran të Ruandës, Paul Kahame, tani në vitin e 27-të të pushtetit të tij.