Botë

Ujdia Izrael-Hamas për ndaljen e luftimeve hyn në fuqi të premten

Foto: AP
 

Një zyrtar i lartë i Hamasit, me seli në Katar, ka konfirmuar se grupi ka pranuar armëpushimin e ndërmjetësuar nga Egjipti, që u jep fund luftimeve në orën dy të mëngjesit të së premtes. Në Izrael, zyra e kryeministrit Benjamin Netanyahu ka bërë të ditur se Kabineti i Sigurisë ka votuar për ta pranuar propozimin egjiptian, por ka tërhequr vërejtjen se “realiteti në terren do ta përcaktojë vazhdimësinë e fushatës”

Izraeli dhe Hamasi janë pajtuar që marrëveshja për ndaljen e luftimeve në Gaza të hyjë në fuqi të premten në mëngjes, pas plot 11 ditësh luftime të ashpra, kanë konfirmuar të enjten që të dyja palët.

Një zyrtar i lartë i Hamasit, me seli në Katar, ka konfirmuar nëpërmjet një interviste telefonike për të përditshmen amerikane “New York Times” se grupi ka pranuar armëpushimin e ndërmjetësuar nga Egjipti, që u jep fund luftimeve në orën dy të mëngjesit të së premtes. Në Izrael, zyra e kryeministrit Benjamin Netanyahu ka bërë të ditur se Kabineti i Sigurisë ka votuar për ta pranuar propozimin egjiptian, por ka tërhequr vërejtjen se “realiteti në terren do ta përcaktojë vazhdimësinë e fushatës”.