Botë

Sfidohet vendimi amerikan për vaksinimin e tinejxherëve

 

Vaksina e Pfizerit kundër Covid-19 po u jepet fëmijëve amerikanë nga mosha 12-vjeçare pas aprovimit nga Agjencia amerikane për ushqim dhe ilaçe.

Por, shkencëtarët janë të ndarë nëse kjo është forma më e mirë për t’ia prerë këmbët pandemisë së koronavirusit. Së pari për shkak se shumë vende më të varfra ende po i presin vaksinat e para dhe meqë mjekët më parë kishin thënë se fëmijët kanë më pak rrezik që të infektohen me koronavirus.