Botë

Izraeli dërgon përforcime ushtarake në kufirin e Gazës

 

Izraeli po dërgon përforcime ushtarake në kufirin me Gaza, i kanë thënë zyrtarë të ushtrisë BBC-së.

Lëvizja vazhdon raportet e mëparshme që trupat po përgatiteshin për një operacion të mundshëm tokësor, një veprim që do të kujtonte pushtimet e ngjashme gjatë luftërave Izrael-Gaza në vitet 2014 dhe 2008-2009.

"Ka trupa që po lëvizin drejt kufijve. Është një veprim përgatitor", ka thënë zëdhënësi i Forcave të Mbrojtjes së Izraelit, nënkolonel Jonathan Conricus.

Ai ka shtuar se ishin thirrur edhe 3.000 rezervistë të ushtrisë dhe zyrtarë ushtarakë në kufi ishin urdhëruar nga qeveria të përgatiteshin për "të gjitha eventualitetet dhe një përshkallëzim".

"Ata janë atje në procedurën e betejës, në thelb duke u përgatitur për betejë - kjo është ajo që ata po bëjnë. Por kjo nuk është domosdoshmërisht gjëja e parë që do të bëjmë nesër në mëngjes - fokusi ynë është në degradimin e aftësive të armikut'', deklaroi Conricus.