Botë

Bota në drojë për luftë – Izraeli zotohet për sulme deri “në qetësi të plotë”

Foto: AP

Tor Wennesland, i dërguari i Kombeve të Bashkuara për Lindjen e Mesme, ka thënë se liderët nga të dyja anët duhet “të marrin përgjegjësi për qetësimin e situatës”. Në prag të takimit të 15 anëtarëve të Këshillit të Sigurimit lidhur me krizën – i dyti i këtillë brenda tri ditësh – Wennesland ka paralajmëruar se “kostoja e luftës në Gazë është shkatërrimtare dhe po paguhet nga qytetarët e thjeshtë”. “Ndaleni zjarrin menjëherë. Po përshkallëzojmë drejt një lufte të përmasave të plota”

 

Tor Wennesland, i dërguari i Kombeve të Bashkuara për Lindjen e Mesme, ka thënë se liderët nga të dyja anët duhet “të marrin përgjegjësi për qetësimin e situatës”. Në prag të takimit të 15 anëtarëve të Këshillit të Sigurimit lidhur me krizën – i dyti i këtillë brenda tri ditësh – Wennesland ka paralajmëruar se “kostoja e luftës në Gazë është shkatërrimtare dhe po paguhet nga qytetarët e thjeshtë”. “Ndaleni zjarrin menjëherë. Po përshkallëzojmë drejt një lufte të përmasave të plota”

Izraeli nuk do t’i ndalë operacionet ushtarake në Gazë derisa “qetësia e plotë” të mos arrihet, ka thënë të mërkurën ministri izraelit i Mbrojtjes, teksa sulmet ajrore dhe hedhjet e raketave kanë vazhduar ditën dhe natën.

Derisa bilanci i të vdekurve nga konflikti më serioz midis Izraelit dhe palestinezëve në nëntë vjet është rritur vazhdimisht gjatë ditës, liderët ndërkombëtarë kanë bërë thirrje për përmbajtje midis frikës për shpërthimit të një lufte të përmasave të plota.