Botë

Rusia shënon përvjetorin e fitores kundër nazizmit

 

Rusia e ka shënuar me paradë ushtarake përvjetorin e fitores me të cilën i ishte dhënë fund Luftës së Dytë Botërore.

Presidenti Vladimir Putin ka thënë se, megjithatë, bindjet fashiste vazhdojnë të mbesin të fuqishme edhe pas kaq shumë kohësh. Ai ka denoncuar ato që i ka quajtur përpjekje për të rishkruar historinë dhe justifikuar tradhtarët dhe kriminelët.