Botë

Mbi 46 milionë të zhvendosur të përjashtuar nga skemat e vaksinimit

Hulumtimi ka zbuluar se në planet e vaksinimit të shumë shteteve, azilkërkuesit, refugjatët dhe emigrantët janë lënë tërësisht jashtë. Ndërkaq, si një fije shprese për vendet më të varfra është vlerësuar të premten miratimi emergjent i trupit më të madh shëndetësor në botë dhënë vaksinës kineze “Sinopharm”

 

Hulumtimi ka zbuluar se në planet e vaksinimit të shumë shteteve, azilkërkuesit, refugjatët dhe emigrantët janë lënë tërësisht jashtë. Ndërkaq, si një fije shprese për vendet më të varfra është vlerësuar të premten miratimi emergjent i trupit më të madh shëndetësor në botë dhënë vaksinës kineze “Sinopharm”

Me dhjetëra-miliona azilkërkues, emigrantë, refugjatë dhe persona të zhvendosur përbrenda shteteve të tyre kudo në botë janë përjashtuar nga programet kombëtare të vaksinimit kundër COVID-19, ka zbuluar një hulumtim i Organizatës Botërore të Shëndetësisë, qasje në të cilën ka pasur britanikja “The Guardian”.

Hendeku nënkupton se një numër enorm njerëzish, së paku 46 milionë syresh – përafërsisht sa e gjithë popullata e Spanjës – mund të kenë vështirësi për t’u vaksinuar edhe në rast se mungesa globale e dozave kapërcehet. Në mesin e të përjashtuarve nga skema janë 5.6 milionë të zhvendosurit përbrenda shteteve të tyre si pasojë e luftës civile gjashtëdekadëshe në Kolumbi, me qindra-mijëra refugjatët në Keni dhe Siri, si dhe afro 5 milionë emigrantët në Ukrainë.