Botë

Gjenerata postpacifiste e Gjermanisë dhe ndikimi i luftës së Kosovës

Gjenerata postpacifiste e Gjermanisë dhe ndikimi i luftës së Kosovës
Foto: AP

Disa ditë pas lajmit për kandidaten e parë për kancelare nga radhët e Partisë së Gjelbër gjermane, Annalena Baerbock ka thënë se do t’iu qaset fuqive autoritare, si Kina e Rusia, me “dialog dhe ashpërsi”, duke avokuar qëndrim më të sertë se shumë politikanë të tjerë gjermanë. Kësisoj e nis tekstin Emily Schultheis në revistën politike amerikane “Foreign Policy”. Baerbock ka argumentuar se është qenësore që të ketë një politikë të jashtme të përbashkët evropiane, duke vlerësuar se pa zërin ndikues të Gjermanisë në çështje si tubacionit i gazit – i njohur si “Nord Stream 2” – “atëherë Evropa do të shkatërrohet”.

 

Bota sipas prizmit të Annalena Baerbockut, kandidate e të Gjelbërve, që po shihet si favorite për të marrë postin e kancelares së Gjermanisë

Disa ditë pas lajmit për kandidaten e parë për kancelare nga radhët e Partisë së Gjelbër gjermane, Annalena Baerbock ka thënë se do t’iu qaset fuqive autoritare, si Kina e Rusia, me “dialog dhe ashpërsi”, duke avokuar qëndrim më të sertë se shumë politikanë të tjerë gjermanë. Kësisoj e nis tekstin Emily Schultheis në revistën politike amerikane “Foreign Policy”. Baerbock ka argumentuar se është qenësore që të ketë një politikë të jashtme të përbashkët evropiane, duke vlerësuar se pa zërin ndikues të Gjermanisë në çështje si tubacionit i gazit – i njohur si “Nord Stream 2” – “atëherë Evropa do të shkatërrohet”.

E sertë me liderët autoritarë