Botë

Midis krizës, Delhi thërret ushtrinë në ndihmë

Midis krizës, Delhi thërret ushtrinë në ndihmë
Foto: AP
 

Autoritetet në kryeqytetin indian, Delhi, kanë kërkuar ndihmën e ushtrisë teksa qyteti po ballafaqohet me valën e dytë brutale të përhapjes së COVID-19. Spitalet e qytetit janë përfshirë në krizë të pashembullt, teksa kapacitetet në njësitë e përkujdesjes intensive janë tejkaluar përderisa po vazhdon mungesa akute e oksigjenit mjekësor.

Qeveria në Delhi ka bërë thirrje që ushtria t’i menaxhojë qendrat shëndetësore për COVID-19 dhe njësitë e përkujdesjes intensive.