Botë

Shkencëtarët e Universitetit të Chicagos zbulojnë trajtimin tërësisht të ri për të mundur koronavirusin

Shkencëtarët e Universitetit të Chicagos zbulojnë trajtimin tërësisht të ri për të mundur koronavirusin
 

Studiuesit në Universitetin e Chicagos kanë zbuluar një trajtim tërësisht të ri potencial për COVID-19: nanogrimcat që kapin viruset SARS-CoV-2 brenda trupit dhe më pas përdorin sistemin imunitar të trupit për t’i shkatërruar ato.

Këto "nanogrimca" tërheqin virusin duke imituar qelizat e synuara që infekton virusi. Kur virusi lidhet me nanogrimca, grimcat pastaj largojnë virusin nga qelizat e tjera dhe e synojnë atë për shkatërrim nga sistemi imunitar.