Botë

Kampion në vaksinim, Izraeli siguron miliona vaksina të “Pfizerit” për 2022-n

Izraeli ka nënshkruar marrëveshje me kompaninë “Pfizer” për blerjen e miliona dozave shtesë të vaksinave së saj kundër COVID-19 për mbulimin e nevojave të vendit për vitin 2022, kanë njoftuar të hënën kryeministri Benjamin Netanyahu dhe ministri i Shëndetësisë, Yuli Edelstein.

 

Përveç kësaj, Izraeli dhe “Pfizeri” janë pajtuar po ashtu për mbajtjen hapur të opsionit të blerjes, po qe se është nevoja, edhe të miliona vaksinave shtesë që mund t’i trajtojnë variantet e reja të koronavirusit, ndërsa është bërë e ditur se negociata të ngjashme janë duke u zhvilluar edhe me kompaninë tjetër zhvilluese të vaksinave “Moderna”

Izraeli ka nënshkruar marrëveshje me kompaninë “Pfizer” për blerjen e miliona dozave shtesë të vaksinave së saj kundër COVID-19 për mbulimin e nevojave të vendit për vitin 2022, kanë njoftuar të hënën kryeministri Benjamin Netanyahu dhe ministri i Shëndetësisë, Yuli Edelstein.

Përveç kësaj, Izraeli dhe “Pfizeri” janë pajtuar po ashtu për mbajtjen hapur të opsionit të blerjes, po qe se është nevoja, edhe të miliona vaksinave shtesë që mund t’i trajtojnë variantet e reja të koronavirusit, ndërsa është bërë e ditur se negociata të ngjashme janë duke u zhvilluar edhe me kompaninë tjetër zhvilluese të vaksinave, “Moderna”.