Botë

Në Izrael maskat nuk janë më të obligueshme në hapësira publike

Në Izrael maskat nuk janë më të obligueshme në hapësira publike
FOTO: AP
 

Izraeli ka hequr obligimin e përdorimit të maskave në hapësira publike dhe do të rihapë shkollat e mesme, në hapin e fundit të vendit drejt normalitetit.

Vendi ka pasur një shtrirje të suksesshme të vaksinave, me 54% të popullsisë së saj prej 9.3 milionë që kanë marrë të dy vaksinat Pfizer / BioNTech dhe ka regjistruar rënie të mëdha të infeksioneve.