Botë

“Navalny mund të vdesë në çdo moment”

FOTO: AP
 

Mjeku i të burgosurit të opozitës ruse, Alexei Navalny, i cili është në javën e tretë të një greve urie, ka thënë se shëndeti i tij po përkeqësohet me shpejtësi dhe kritiku 44-vjeçar i Kremlinit mund të jetë në prag të vdekjes.

Mjeku Yaroslav Ashikhmin ka thënë të shtunën se rezultatet e provave që ai mori nga familja e Navalnyt e tregojnë atë me nivele të ngritura ndjeshëm të kaliumit, i cili mund të sjellë arrest kardiak dhe nivele të rritura të kreatininës që tregojnë veshkat e dëmtuara.