Botë

Varroset Princi Philip

Varroset Princi Philip
Foto: AP
 

Besnikëria e palëkundur ndaj Mbretëreshës dhe shërbimi ndaj vendit e kanë karakterizuar ceremoninë e varrimit të Dukës së Edinburghut të shtunën. Lidhja e Princit Philip me marinën mbretërore dhe dashurinë e tij për detin ka qenë fokus i ceremonisë mortore në Kështjellën Windsor në Londër ndërkaq nuk pati predikime, duke respektuar dëshirën e tij të fundit.

Më shumë se 730 anëtarë të forcave të armatosura ishin pjesë e funeralit, por vetëm 30 anëtarë të ngushtë kanë qenë të pranishëm në Kishën Saint George, për shkak të masave ndaj koronavirusit.