Botë

Biden kërkon veprim urgjent ndaj “epidemisë” së sulmeve me armë në SHBA

Biden kërkon veprim urgjent ndaj “epidemisë” së sulmeve me armë në SHBA
Foto: AP

Presidenti amerikan, Joe Biden, ka urdhëruar të premten uljen e flamujve në gjysmështizë, pas valës më të fundit të sulmeve me armë në një qendër të “FedEx”-it në Indianapolis që ka lënë të vdekur të paktën tetë persona, duke e quajtur dhunën me armë një “epidemi” që duhet adresuar menjëherë.

 

“Mbrëmë natën dhe sot në mëngjes në Indianapolis familjet sërish janë detyruar që të presin për të dëgjuar ndonjë fjalë për fatin e më të dashurve të tyre. Çfarë pritje dhe fat mizor që është shndërruar në diçka tejet normale dhe që ndodh përditë diku në vendin tonë”, ka thënë Biden. “Dhuna e shkaktuar nga armët është një epidemi në Amerikë. Por ne nuk duhet ta pranojmë. Duhet të veprojmë”

Presidenti amerikan, Joe Biden, ka urdhëruar të premten uljen e flamujve në gjysmështizë, pas valës më të fundit të sulmeve me armë në një qendër të “FedEx”-it në Indianapolis që ka lënë të vdekur të paktën tetë persona, duke e quajtur dhunën me armë një “epidemi” që duhet adresuar menjëherë.

Kanë kaluar vetëm dy javë që kur Bideni ka bërë një adresim të këtillë, pas të shtënave të fundit me armë, vetëm një javë më parë. Sulmet e tilla, Bideni ka thënë se “e copëtojnë vetë shpirtin e kombit tonë” dhe ka nxitur Kongresin që të veprojë.