Botë

Sanksionet, ndëshkimi i Bidenit për veprimet “malinje” të Rusisë

Masat përfshijnë futjen në listë të zezë të kompanive ruse, dëbimin e dhjetë diplomatëve rusë dhe vendosjen e kufizimeve për borxhin sovran të Rusisë. Penallti të tjera mund të pasojnë, megjithëse Washingtoni nuk synon që t’i përshkallëzojë gjërat, ka njoftuar të enjten administrata e presidentit, Joe Biden, duke i shpalosur masat më të ashpra ndaj vendit të Vladimir Putinit, që nga afera e ndërhyrjes në zgjedhje, më shumë se katër vjet më parë

 

Masat përfshijnë futjen në listë të zezë të kompanive ruse, dëbimin e dhjetë diplomatëve rusë dhe vendosjen e kufizimeve për borxhin sovran të Rusisë. Penallti të tjera mund të pasojnë, megjithëse Washingtoni nuk synon që t’i përshkallëzojë gjërat, ka njoftuar të enjten administrata e presidentit, Joe Biden, duke i shpalosur masat më të ashpra ndaj vendit të Vladimir Putinit, që nga afera e ndërhyrjes në zgjedhje, më shumë se katër vjet më parë

Shtetet e Bashkuara të Amerikës i kanë vendosur të enjten Rusisë një gamë të gjerë sanksionesh, në shenjë të qartë ndëshkimi për ndërhyrjen e pretenduar të vendit në zgjedhjet presidenciale amerikane të 2020-s, sulmet e vazhdueshme kibernetike, ngacmimet në Ukrainë dhe veprimet e tjera “malinje”.

Masat përfshijnë futjen në listë të zezë të kompanive ruse, dëbimin e dhjetë diplomatëve rusë dhe vendosjen e kufizimeve për borxhin sovran të Rusisë. Penallti të tjera mund të pasojnë, megjithëse Washingtoni nuk synon që t’i përshkallëzojë gjërat, ka njoftuar të enjten administrata e presidentit, Joe Biden, duke i shpalosur masat më të ashpra ndaj vendit të Vladimir Putinit, që nga afera e ndërhyrjes në zgjedhje, më shumë se katër vjet më parë.