Botë

Blinken në Afganistan lidhur me tërheqjen e plotë të trupave

Blinken në Afganistan lidhur me tërheqjen e plotë të trupave
 

Sekretari amerikan i Shtetit, Antony Blinken, ka ndërmarrë një vizitë të papritur në Afganistan, për ta proklamuar vendimin e presidentit Joe Biden për tërheqjen e trupave amerikane nga vendi dhe për t’i dhënë fund luftës më të gjatë të Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Me këtë vizitë Blinkeni ka siguruar politikanët afganë se Shtetet e Bashkuara do të mbesin të angazhuara për kauzën e paqes në Afganistan.