Botë

Përdhunimi i një 13-vjeçareje që çoi në këmbë Venezuelën

Përdhunimi i një 13-vjeçareje që çoi në këmbë Venezuelën

Flokët lidhur bishtalec dhe me një bluzë të kuqe me mbishkrimin “vajzë vezulluese” përpara. Kap dorën e nënës dhe flet butë. Tregon se si ishte detyruar ta braktiste shkollën, shkaku i krizës ekonomike të Venezuelës dhe se si u përdhunua plot gjashtë herë nga një i lagjes që e kërcënonte se do t’ia lëndonte familjen nëse do ta hapte gojën.

 

Në tetorin e vitit të kaluar, vajza i rrëfeu nënës për tmerrin e përdhunimit dhe se menstruacionet po i vonoheshin. Nëna e solli te Rosales, aktiviste për të drejtat e grave, që dinte se si të siguronte misoprostolin, ilaçin për nxitje të abortit që ligjërisht përdoret në shumë vende të botës. “Nuk jam pishman për atë që bëra”, thotë nëna e vajzës. “Secila nënë do të kishte vepruar njësojë”

Flokët lidhur bishtalec dhe me një bluzë të kuqe me mbishkrimin “vajzë vezulluese” përpara. Kap dorën e nënës dhe flet butë. Tregon se si ishte detyruar ta braktiste shkollën, shkaku i krizës ekonomike të Venezuelës dhe se si u përdhunua plot gjashtë herë nga një i lagjes që e kërcënonte se do t’ia lëndonte familjen nëse do ta hapte gojën.

Vetëm 13 vjeç ngeli shtatzënë.