Botë

Butani vaksinon 93 për qind të të rriturve brenda vetëm 16 ditësh

Butani vaksinon 93 për qind të të rriturve brenda vetëm 16 ditësh
 

Nëse krijohet një grafikë për numrin e qytetarëve të vaksinuar për një ditë, Butani ua kalon edhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Bahrejnit dhe disa vendeve tjera të njohura për vaksinimin e shpejtë të qytetarëve në kohë pandemie.

Këtyre shteteve u ishin dashur muaj të tërë për të intensifikuar fushatat e vaksinimit kundër COVID-19. Por fushata e vaksinimit e Butanit pothuajse ka përfunduar – madje për vetëm 16 ditë. Mbretëria e vogël e Himalajeve, që shtrihet ndërmjet Indisë dhe Kinës ka vaksinuar 93 për qind të popullsisë së rritur prej 27 marsit.