Botë

Ekonomia e Italisë pritet të rritet me 4.1 për qind në vitin 2021

Ekonomia e Italisë pritet të rritet me 4.1 për qind në vitin 2021
 

Ekonomia e goditur nga virusi në Itali pritet të rritet 4.1 për qind në vitin 2021 dhe 4.2 për qind në 2022 në një "ngritje të pasigurt nga humnera", ka thënë të shtunën grupi i biznesit të vendit Confindustria.

Ekonomia italiane u tkurr me një rekord të pasluftës prej 8.9 për qind vitin e kaluar, dhe Confindustria ka thënë se edhe vlerësime të tilla të rritjes "historikisht të larta" nuk do të kompensonin humbjet e vitit të kaluar.