Botë

Anija iraniane sulmohet në Detin e Kuq disa orë para se të fillonin bisedimet për armët bërthamore

Anija iraniane sulmohet në Detin e Kuq disa orë para se të fillonin bisedimet për armët bërthamore
FOTO: AP
 

Irani ka zbuluar se një anije që ajo kishte vendosur në Detin e Kuq ishte goditur nga një minë, një sulm që i atribuohet Izraelit nga zyrtarë amerikanë që janë anonim.

Sulmi ndaj “MV Saviz” përkoi me fillimin e bisedimeve diplomatike të nivelit të lartë që synojnë ringjalljen e marrëveshjes bërthamore të nënshkruan në vitin 2015 nga Irani dhe fuqitë e tjera botërore që mbajtën kontrolle në programin bërthamor të Teheranit në këmbim të lehtësimit nga sanksionet e Shteteve të Bashkuara.