Botë

Turqia burgos përjetë me dhjetëra të akuzuar për puçin e 2016-s

Foto: AP
 

Gjykata në Ankara ka dënuar 36 të akuzuar me burgim të përjetshëm, përfshirë gjashtë syresh, të cilëve u është shqiptuar dënimi i parevokueshëm i burgimit të përjetshëm, që, sipas ligjeve turke, e përjashton mundësinë për ankesë

Një gjykatë turke ka dënuar të mërkurën me dhjetëra persona, përfshirë ish-atashe ushtarakë të regjimentit të gardës presidenciale, me burgime të përjetshme shkaku i përfshirjes në tentimin e dështuar për grusht shtet më 2016 kundër Qeverisë së presidentit, Recep Tayyip Erdogan.

Gjithsej 497 të pandehur ishin gjykuar që nga viti 2017 rreth tentimit për zaptimin e shtabit të përgjithshëm ushtarak në Ankara, okupimin e selisë së transmetuesit shtetëror TRT dhe detyrimin e moderatores televizive për ta lexuar deklaratën në emër të organizatorëve të puçit.