Botë

Italia lë anash të moshuarit, vaksinon profesionistët e rinj

Italia lë anash të moshuarit, vaksinon profesionistët e rinj
Foto: AP

Të moshuarit në Toskanë të habitur dhe me indinjatë shikonin teksa para tyre vaksinoheshin avokatë, gjyqtarë, profesorë dhe profesionistë të tjerë, shumë më të rinj në moshë. Vaksinimi i tyre bëhej pavarësisht zotimeve të qeverisë për t’u dhënë përparësi qytetarëve të moshuar italianë. Madje, edhe fëmijët e rritur vaksinoheshin para prindërve të moshuar.

 

Të moshuarit në Toskanë të habitur dhe me indinjatë shikonin teksa para tyre vaksinoheshin avokatë, gjyqtarë, profesorë dhe profesionistë të tjerë, shumë më të rinj në moshë. Vaksinimi i tyre bëhej pavarësisht zotimeve të qeverisë për t’u dhënë përparësi qytetarëve të moshuar italianë. Madje, edhe fëmijët e rritur vaksinoheshin para prindërve të moshuar.

Sipas një vlerësimi, dështimi për të vaksinuar personat mbi moshën 80-vjeçare dhe ata me shëndet të dobët, ka kushtuar mijëra frymë në shtetin me popullsinë më të vjetër në Evropës, duke u bërë shteti i dytë evropian që ka numrin më të lartë të vdekjeve nga pandemia e koronavirusit.