Botë

43 fëmijë u vranë nga ushtria në Birmani që nga fillimi i protestave kundër grusht-shtetit

Foto: AP
 

Të paktën 43 fëmijë janë vrarë nga forcat ushtarake të Birmanisë që nga fillimi i protestave kundër grusht-shtetit që po zhvillohen që nga fillimi i muajit shkurt.

Kjo është bërë e ditur nga organizata e për mbrojtjen e të drejtave të fëmijëve “Save dhe Children” sipas së cilës, shteti në juglindje të Azisë është në një situatë “makthi” me shumë viktima fëmijë e në mesin e tyre edhe një gjashtë vjeçar, raporton BBC.