Botë

“Lutej për jetën”: Dëshmia e vajzës që xhiroi momentet e fundit të Floydit

“Lutej për jetën”: Dëshmia e vajzës që xhiroi momentet e fundit të Floydit
Foto: AP

Tinejxherja nga Minneapolisi, e cila e xhiroi me celular arrestimin e George Floydit nga Derek Chauvini, në rastin që kishte nxitur protesta mbarëbotërore, ka nisur të qante, teksa iu treguan pamje të këtij xhirimi, në gjykimin e së martës për vrasje të ish-policit. Prokurorët kanë nisur me paraqitjen e rastit të tyre, duke i ftuar për të dëshmuar disa persona që e kishin parë arrestimin e 25 majit të 2020-s: një punonjës në qendrën e thirrjeve të emergjencës në Minneapolis; një rioshe që punonte në pompën e benzinës matanë rrugës; si dhe një sportist të arteve luftarake, kalimtar rasti.

 

Gjatë dëshmimit të saj, Darnella Frazier (18) e përlotur, ka thënë se Chauvini vazhdonte ta shtypte gjurin e tij mbi Floydin dhe se polici tjetër, Tou Thao, po e kontrollonte turmën, madje edhe pasi që një nga kalimtarët kishte thënë të ishte zjarrfikëse dhe e përgjëronte vazhdimisht t’ia kontrollonte pulsin Floydit

Tinejxherja nga Minneapolisi, e cila e xhiroi me celular arrestimin e George Floydit nga Derek Chauvini, në rastin që kishte nxitur protesta mbarëbotërore, ka nisur të qante, teksa iu treguan pamje të këtij xhirimi, në gjykimin e së martës për vrasje të ish-policit. Prokurorët kanë nisur me paraqitjen e rastit të tyre, duke i ftuar për të dëshmuar disa persona që e kishin parë arrestimin e 25 majit të 2020-s: një punonjës në qendrën e thirrjeve të emergjencës në Minneapolis; një rioshe që punonte në pompën e benzinës matanë rrugës; si dhe një sportist të arteve luftarake, kalimtar rasti.

Gjatë dëshmimit, prokurorët kanë shfaqur në gjykatore xhirime të arrestimit, të bëra nga disa kënde, përfshirë xhirimin e tinejxheres që shfaq Chauvinin duke e shtypur gjurin e tij mbi qafën e Floydit, afrikano-amerikanit 46-vjeçar, për rreth nëntë minuta.