Botë

Jeta në botën e Gjermanisë

Jeta në botën e Gjermanisë

Berlin, 28 mars (Foreign Policy) – Pse gjermanët bëjnë atë që bëjnë? Që nga kriza financiare globale, qeveria e kancelares Angela Merkel në Bashkimin Evropian është dukur se po shndërrohej ngadalë nga ‘polici i keq’ te ‘grumbulluesi i detyruar’.

 

Si e përshpejtoi qeveria gjermane marshimin ekonomik të shekullit XX drejt neoliberalizmit

Berlin, 28 mars (Foreign Policy) – Pse gjermanët bëjnë atë që bëjnë? Që nga kriza financiare globale, qeveria e kancelares Angela Merkel në Bashkimin Evropian është dukur se po shndërrohej ngadalë nga ‘polici i keq’ te ‘grumbulluesi i detyruar’.

Berlini detyroi qeveritë greke t’i pranojnë masat shtrënguese të kursimit, bllokoi emetimin e eurobonove dhe së fundmi bllokoi nevojën për të shpenzuar shumë në nivelin evropian si kundërpërgjigje ndaj koronavirusit, derisa ishte pothuajse tepër vonë.