Botë

Lufta nën hije e Izraelit me Iranin kalon në det

Lufta nën hije e Izraelit me Iranin kalon në det

Izraeli dhe Irani për vite të tëra kanë zhvilluar një betejë klandestine në Lindjen e Mesme, si nga toka ashtu edhe qielli. Tani, anijet e tyre po sulmohen në Detet Mesdhe dhe të Kuq

 

Izraeli dhe Irani për vite të tëra kanë zhvilluar një betejë klandestine në Lindjen e Mesme, si nga toka ashtu edhe qielli. Tani, anijet e tyre po sulmohen në Detet Mesdhe dhe të Kuq

Dielli po lindte në një mëngjes të kthjellët Mesdheu, kur ekuipazhi i një anijeje mallrash iraniane dëgjoi një shpërthim. Anija Shahr e Kord ishte rreth 50 milje detare larg brigjeve të Izraelit dhe nga kulla u vërejt një re tymi që ngrihej nga qindra kontejnerë të grumbulluar në kuvertë.

Kompania shtetërore iraniane e transportit njoftoi se anija po shkonte drejt Spanjës teksa shpërthimin e cilësoi si “akt terrorist”.