Botë

Pas garancisë së EMA-së, vendet evropiane pro përdorimit të “AstraZenecas”

Pas garancisë së EMA-së, vendet evropiane pro përdorimit të “AstraZenecas”

Rregullatori i Bashkimit Evropian për Barna ka konfirmuar të enjten se vaksina kundër COVID-19 e kompanisë “AstraZeneca” nuk e shkakton mpiksjen e gjakut dhe se përfitimet nga përdorimi i saj peshojnë më rëndë sesa rreziqet e mundshme, duke e hapur kësisoj rrugën që vendet evropiane ta vazhdojnë administrimin e kurës.

 

Franca, Italia dhe Gjermania kanë njoftuar menjëherë se do ta rifillojnë përdorimin e vaksinës që nga e premtja. Teksa Spanja, Portugalia dhe Holanda kanë bërë të ditur se do ta bëjnë të njëjtën gjë gjatë javës së ardhshme, ani pse Spanja mund t’i përjashtojë grupet e caktuara për ta minimizuar çdo rrezik të mundshëm

Rregullatori i Bashkimit Evropian për Barna ka konfirmuar të enjten se vaksina kundër COVID-19 e kompanisë “AstraZeneca” nuk e shkakton mpiksjen e gjakut dhe se përfitimet nga përdorimi i saj peshojnë më rëndë sesa rreziqet e mundshme, duke e hapur kësisoj rrugën që vendet evropiane ta vazhdojnë administrimin e kurës.

Franca, Italia dhe Gjermania kanë njoftuar menjëherë se do ta rifillojnë përdorimin e vaksinës që nga e premtja. Teksa Spanja, Portugalia dhe Holanda kanë bërë të ditur se do ta bëjnë të njëjtën gjë gjatë javës së ardhshme, ani pse Spanja mund t’i përjashtojë grupet e caktuara për ta minimizuar çdo rrezik të mundshëm.