Botë

Disfata në dy shtete ngrit dilema për pasuesin e Merkelit

 

Kristiandemokratët e Angela Merkelit po përballen me dilema lidhur me liderin e tyre të ri dhe me ndikimin e një skandali korrupsioni që përfshin prodhimin e maskave të fytyrës, pas disfatës historike në zgjedhjet rajonale gjermane të fundjavës – vetëm gjashtë muaj para zgjedhjeve kombëtare.

Pasuesi i Merkelit si kancelar pritet të zgjidhet nga votuesit në shtator dhe rezultatet më të dobëta të CDU-së në shtetet Baden-Vyrtenberg dhe Rajnland-Palatinat, dikur bastione të kësaj partie, kanë rritur presionin ndaj CDU-së për të kthyer me kohë besimin e qytetarëve.