Botë

Sfida e raportimit për burgjet sekrete të talebanëve

Foto: AP

Gazetari i “New York Times”, Adam Nossiter, kishte vërejtur diçka të pazakonshme në një raport të organizatës “Human Rights Watch”, derisa po lexonte dokumentimin për gjendjen në Afganistanin e zhytur në kaos prej vitit 2001.

 

Udhëtimi nëpër vendet ku ndodheshin burgjet sekrete të militantëve talebanë shpaloset nga gazetari hulumtues Adam Nossiter. “Të pazakonshëm” ka diçka që e hasi gjatë hulumtimeve: një përqafim

Gazetari i “New York Times”, Adam Nossiter, kishte vërejtur diçka të pazakonshme në një raport të organizatës “Human Rights Watch”, derisa po lexonte dokumentimin për gjendjen në Afganistanin e zhytur në kaos prej vitit 2001.

“Talebanët kanë shumë burgje sekrete”, të cilët nuk i pranojnë se ekzistojnë”, shkruante në raportin dokumentues të organizatës ndërkombëtare të të drejtave të njeriut. Dhe pikërisht kjo fjali do të bëhej shkas që Nossiter të ndante mendjen që t’i shkonte deri në fund zbardhjes së këtyre burgjeve, ka përshkruar vetë Nossiter në rrëfimin në veten e parë, në rubrikën “Times Insider”.