Botë

“AstraZeneca” i vë sërish “bllokadë” Evropës për vaksina

“AstraZeneca” i vë sërish “bllokadë” Evropës për vaksina

“AstraZeneca” ka nxitur të premten sërish zemërimin e Bashkimit Evropian me ngadalësimin e dërgesës së vaksinave kundër COVID-19, në ditën kur ka marrë një shtysë të re nga Organizata Botërore e Shëndetësisë, e cila ka minimizuar drojën që ka nxitur një numër shtetesh evropiane dhe aziatike që ta pezullojnë përkohësisht përdorimin e dozave të saj.

 

Një dokument i “AstraZenecas”, nga 10 marsi, ka treguar se kompania pritet që të dërgojë 30 milionë doza të kurës në vendet e BE-së deri në fund të marsit – që i bie 10 milionë më pak sesa është premtuar vetëm muajin e shkuar dhe sa vetëm një e treta e obligimit kontraktual

“AstraZeneca” ka nxitur të premten sërish zemërimin e Bashkimit Evropian me ngadalësimin e dërgesës së vaksinave kundër COVID-19, në ditën kur ka marrë një shtysë të re nga Organizata Botërore e Shëndetësisë, e cila ka minimizuar drojën që ka nxitur një numër shtetesh evropiane dhe aziatike që ta pezullojnë përkohësisht përdorimin e dozave të saj.

Bashkimi Evropian ka qenë shumë më i ngadaltë në fillimin e vaksinimit masiv sesa Britania e Madhe, shkaku i miratimit dhe blerjes më të vonshme, si dhe bllokadave të vazhdueshme të furnizimit. Rregullatorët e BE-së kanë mohuar raportet mbi shfaqjen e rasteve të mpiksjes së gjakut mes personave që kanë marrë vaksinën e “AstraZenecas”, por të premten Tajlanda u është bashkuar shteteve evropiane në pezullimin me dozën e saj – që njëherësh është më e lira dhe më e përhapura në përdorim përreth botës.