Botë

Iraku kthen sytë kah dialogu, pas vizitës së Papës

Foto: AP

Kryeministri i Irakut ka bërë thirrje të hënën që grupet rivale politike të vendit të përdorin opsionin e dialogut për zgjidhjen e dallimeve, në një veprim që do ta reflektonte mesazhin “e dashurisë dhe tolerancës” të demonstruar nga Papa Françesku gjatë vizitës së tij historike në vend.

 

“Në atmosferën e dashurisë dhe të tolerancës, të promovuar gjatë vizitës së Shenjtërisë së Tij, Papës, në tokën e Irakut, ne sot e paraqesim thirrjen për dialog kombëtar”, ka thënë kryeministri irakian, Mustafa al-Kadhimi, gjatë një adresimi televiziv

Kryeministri i Irakut ka bërë thirrje të hënën që grupet rivale politike të vendit të përdorin opsionin e dialogut për zgjidhjen e dallimeve, në një veprim që do ta reflektonte mesazhin “e dashurisë dhe tolerancës” të demonstruar nga Papa Françesku gjatë vizitës së tij historike në vend.

Iraku ballafaqohet me keqmenaxhim dhe korrupsion kronik, si dhe me nivel të lartë të dhunës, shpeshherë të ndërlidhur me rivalitetin e theksueshëm midis Iranit dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës në rajon, 18 vjet pas okupimit amerikan të Irakut.