Botë

SHBA-ja dhe Koreja e Jugut arrijnë marrëveshje në parim për praninë e trupave amerikanë në vendin aziatik

SHBA-ja dhe Koreja e Jugut arrijnë marrëveshje në parim për praninë e trupave amerikanë në vendin aziatik
FOTO: AP
 

Shtetet e Bashkuara dhe Koreja e Jugut kanë arritur marrëveshje në parim për një marrëveshje të re për ndarjen e kostos së pranisë së trupave amerikanë, e cila ka për qëllim mbrojtjen kundër kërcënimit të agresionit të Koresë së Veriut, njoftuan të dy vendet.

Byroja e Departamentit të Shtetit për Çështjet Politiko-Ushtarake ka thënë se marrëveshja përfshin një rritje të kostos të Seulit, por nuk dha detaje me shifra, raporton AP.