Botë

Beteja ndaj pakos lehtësuese të Bidenit

Beteja ndaj pakos lehtësuese të Bidenit

Gati 10 milionë vende pune janë humbur dhe rreth 11 milionë familje përballen me dëbim nga shtëpitë. Përderisa udhëheqësit demokratë zakonisht përkrahin profesionistët shëndetësorë që mbështesin kufizimet e distancës sociale dhe përkrahin hapjen e shkollave dhe vendeve të punës, republikanët e Kongresit kanë qenë më të etur për të kryer punë sa më shpejt që të jetë e mundur

 

Gati 10 milionë vende pune janë humbur dhe rreth 11 milionë familje përballen me dëbim nga shtëpitë. Përderisa udhëheqësit demokratë zakonisht përkrahin profesionistët shëndetësorë që mbështesin kufizimet e distancës sociale dhe përkrahin hapjen e shkollave dhe vendeve të punës, republikanët e Kongresit kanë qenë më të etur për të kryer punë sa më shpejt që të jetë e mundur

Washington, 7 mars (AP) - Republikanët kanë një qëllim për pakon e ndihmave për COVID-19 të presidentit Joe Biden me 1.9 trilionë dollarë: ta shkatërrojnë mbështetjen publike për planin e shpëtimit, duke e portretizuar si shpenzim të kotë publik, shumë i lartë dhe shumë i fryrë për një pandemi që pothuajse ka mbaruar.