Botë

Izraeli rihap pjesën më të madhe të ekonomisë, përfshirë baret dhe restorantet

Izraeli rihap pjesën më të madhe të ekonomisë, përfshirë baret dhe restorantet
Foto: AP
 

Izraeli ka rihapur pjesën më të madhe të ekonomisë si pjesë e fazës së fundit të heqjes së kufizimeve si pasojë e koronavirusit, disa prej tyre të vendosura që nga shtatori.

Baret dhe restorantet, sallat e ngjarjeve, ngjarjet sportive, hotelet dhe i gjithë arsimi fillor dhe i mesëm mund të rihapen për publikun nga dita e sotshme, me disa kufizime në hyrje dhe zvogëlim kapaciteti. Kjo lëvizje vjen pas muajsh mbyllje të imponuar nga qeveria izraelite, raporton Independent.