Botë

Eksporti kinez rritet në 60.6% për vitin 2021, rritja më e madhe në dy dekadat e fundit

Eksporti kinez rritet në 60.6% për vitin 2021, rritja më e madhe në dy dekadat e fundit
Foto: AP
 

Eksportet e Kinës janë rritur në 60.6% në dy muajt e parë të vitit 2021, rritja më e madhe në dy dekadat e fundit.

Eksportet elektronike dhe tekstile të tilla si maskat kontribuuan në rritjen e eksportit, pasi kërkesa për furnizime nga shtëpia dhe për pajisje mbrojtëse kundër shpërthimit të virusit u rritën gjatë pandemisë, njofton The Guardian.