Botë

Varianti brazilian i koronavirusit përhapet më shpejt

 

Varianti brazilian i koronavirusit, që tash ka filluar të përhapet edhe në Britani të Madhe, duket më ngjitës dhe mund të shmangë edhe imunitetin e ofruar nga infeksionet e kaluara, thotë shkencëtarët.

Përvojat nga Manausi – qyteti në Amazon i goditur rëndë nga varianti P1 – lënë të sugjerohet se mund të jetë dy herë më infektues sesa që ishte varianti fillestar i COVID-19 atje, thuhet në studimin fillestar.