Botë

Ish-presidenti i Francës, Sarkozy, dënohet me burgim

Ish-presidenti i Francës, Sarkozy, dënohet me burgim
 

Ish-presidenti i Francës, Nicolas Sarkozy dhe dy ish-ndihmës të tij janë dënuar me tre vite burgim – dy prej tyre me kusht – për korrupsion, njofton BBC.

Sarkozy 66-vjeçar, është shpallur fajtor për tentim për ta korruptuar gjyqtarin Gilbert Azibert, duke i ofruar një punë prestigjioe në Monaco, në shkëmbim të informata në lidhje me hetimin penal në partinë e tij politike.