Botë

Ambiciet e Bidenit përplasen në realitetin e rregullave të Senatit

Ambiciet e Bidenit përplasen në realitetin e rregullave të Senatit
Foto: AP

Washington, 27 shkurt (AP) – Ambiciet e hershme të presidencës së Joe Bidenit po përplasen një pas një dhe ngutshëm në murin arkaik të rregullave të Senatit, duke e vënë në sprovë gatishmërinë e tij për ta rindërtuar institucionin në synimin e përmbushjes së shumë prej premtimeve që u ka dhënë amerikanëve.

 

Është kjo një problematikë e kahershme me implikime reale mbi jetët e miliona qytetarëve, që përcakton gjithçka, duke nisur prej ngritjes së pagave minimale e deri te votimet. Ajo do ta formësojë gjithashtu aftësinë e Bidenit për t’i mbajtur të bashkuara dy degët e Partisë Demokratike: të moderuarit dhe progresistët me qëndrime jo rrallë përplasëse. E Bideni – i cili ka kaluar katër dekada si senator dhe flet për Senatin me nderim – është shumë larg gjetjes së një rruge të ndërmjetme

Washington, 27 shkurt (AP) – Ambiciet e hershme të presidencës së Joe Bidenit po përplasen një pas një dhe ngutshëm në murin arkaik të rregullave të Senatit, duke e vënë në sprovë gatishmërinë e tij për ta rindërtuar institucionin në synimin e përmbushjes së shumë prej premtimeve që u ka dhënë amerikanëve.

Është kjo një problematikë e kahershme me implikime reale mbi jetët e miliona qytetarëve, që përcakton gjithçka, duke nisur prej ngritjes së pagave minimale e deri te votimet. Ajo do ta formësojë gjithashtu aftësinë e Bidenit për t’i mbajtur të bashkuara dy degët e Partisë Demokratike: të moderuarit dhe progresistët me qëndrime jo rrallë përplasëse.