Botë

Rrëmbehen 317 nxënëse në Nigeri

Rrëmbehen 317 nxënëse në Nigeri
 

317 nxënëse të shkollave të mesme janë rrëmbyer në Nigerinë veriperëndimore, ka njoftuar Policia e këtij shteti, duke regjistruar kështu rrëmbimin e tretë masiv të nxënësve brenda tre muajsh në një valë përshkallëzuese të sulmeve rurale për të cilat fajësohen grupet e banditëve të armatosur.

Oficerët e Policisë dhe Ushtrisë kanë “filluar një operacion të përbashkët kërkim-shpëtimi me qëllim shpëtimin e 317 nxënësve të rrëmbyer nga banditët e armatosur”, ka njoftuar Mohammed Shehu, një zëdhënës i policisë, raportojnë mediat e huaja.