Botë

Irani ia ndalon IAEA-së inspektimet në uzinat bërthamore

Irani ia ndalon IAEA-së inspektimet në uzinat bërthamore
 

Irani ka filluar zbatimin e një ligji të miratuar në Parlament që ia ndalon OKB-së inspektimin e programit të tij bërthamor, ka konfirmuar të martën ministri i Jashtëm, Mohammad Javad Zarif.

Veprimi konsiderohet si presion ndaj Bashkimit Evropian dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës për heqjen e sanksioneve ekonomike dhe ringjalljen e marrëveshjes së vitit 2015, që e parashihte frenimin e ambicieve bërthamore të Iranit.