Botë

Goditja e Gjykatës Supreme për betejën e Trumpit rreth taksave

Foto: AP

Gjykata Supreme i ka hapur rrugën një prokurori të New Yorkut për të siguruar qasje në të dhënat tatimore të ish-presidentit Donald Trump, duke i dhënë goditje të ashpër betejës së republikanit për t’i mbajtur fshehur dokumentet financiare.

 

Vendimi i gjykatës për t’i lejuar qasje prokurorit të New Yorkut, Cyrus Vance, në të dhënat tatimore të ish-presidentit amerikan, do të thotë se hetimi i jurisë së madhe për pagesat e pretenduara të fshehta dhe çështjet e tjera financiare nuk do të mund të pengohen më nga lufta e Trumpit për mbajtjen larg të sekreteve nga prokurorët shtetërorë

Gjykata Supreme i ka hapur rrugën një prokurori të New Yorkut për të siguruar qasje në të dhënat tatimore të ish-presidentit Donald Trump, duke i dhënë goditje të ashpër betejës së republikanit për t’i mbajtur fshehur dokumentet financiare.

Dokumentet tani do t’i dorëzohen një jurie të madhe të rregullave të fshehtësisë, që e kufizon publikimin e tyre.